Kitap Alışverişim #9



Yeniden merhabalar..
Bugün kitaplarıma kavuştum da rahat bir nefes aldım nihayet.
İnternetten alışveriş yapmayı çok seviyorum ama o kadar tez canlı bir insanım ki devamlı kitaplar temin edilmiş mi, kargoya verilmiş mi, kargo şuan nerede, elime ne zaman ulaşır, bir problem çıkar mı... soruları dönüp duruyor kafamda, rahat edemiyorum bir türlü.

Genelde kitap alışverişlerimi okuoku'dan ya da kitapyurdu'ndan  yapıyorum. Hem özen gösteriyorlar hem de fiyatları bir tık düşük oluyor diğer sitelere göre. -bu arada şuan babil.com'da da güzel bir indirim var- Geçen gün bir süredir kitapyurdu'ndan kitap almadığımı fark edince siteye girdim ve daha önce hiç yapmadığım bir şeyi yaptım. Şöyle ki, genelde günlerce kafamda plan yapar, en çok okumak istediğim kitapları almaya çalışırım öncelikle. Ama bu ay alışveriş yapmayı planlamadığım için ve final haftası sebebiyle bu sefer gözüme kestirdiğim uygun fiyatlı ve sayfa sayısı olarak beni yormayacak bir kaç kitabı sepete ekledim ve sadece 5 dakika içinde alışverişi tamamladım. İyi oldu mu? Çok iyi oldu hem de. Hem farklı türlerde kitabım olmuş oldu hem de yeni kitaplar gelene kadar ara sıcak oldu benim için.

Bu sefer de bu 5 şirin katıldı kitaplığıma:

Franz Kafka/Dönüşüm: Daha önce hiç Kafka okumadım ama en başta Haruki Murakami'nin esinlendiği bir yazar olması sebebiyle çok merak ediyordum ve geçen gün okuyan bir arkadaşımdan çok sade bir anlatımı olduğu ipucunu aldığım için bundan başlamak istedim. 

J.K. Rowling/Harry Potter Ozan Beedle'in Hikayeleri: Harry Potter hayranlığımı beni tanıyan herkes bilir. Umarım siz de bilenler arasındasınızdır! :) O nedenle almak için özel bir sebebe ihtiyacım yok, beğeneceğimi biliyorum zaten. 

Özdemir Asaf/Dokuza Kadar On: Daha önce Sevda Sözleri dışında hiç şiir kitabı bitirmişliğim yok. Onu da uzun bir zaman önce okuduğum için ne düşündüğümü bile hatırlamıyorum. Şiir okumak gerçekten hoşuma gidiyor ancak şiir ve şairler konusunda neredeyse hiç bir şey bilmiyorum. Nereden başlamam, kimi okumam gerektiğini bir türlü kestiremiyorum. Yanlış yerden başlayarak da kendimi soğutmak istemiyorum. Bir süre önce bir arkadaşım Özdemir Asaf önermişti bana ben de görünce ekledim sepete. Bu konuda önerileriniz olursa cidden çok sevinirim.

Özdemir Asaf/Lavinia: Özdemir Asaf'ın başka bir şiir kitabı. Üstte yazdıklarımın aynısı geçerli.

Cengiz Aytmatov/Cengiz Han'a Küsen Bulut: Geçen ay Cengiz Aytmatov'un Gün Olur Asra Bedel kitabına başlamıştım ama yarısına gelince sıkılıp bırakmıştım birden. Genelde kitapları yarım bırakmayı sevmediğim için bu ay devam ettim ve 1 günde bitirdim kitabı. Bitirdikten sonra ki tepkim "Az kalsın okumayacaktım" şeklinde oldu, okuyan arkadaşlarımın aksine ben çok etkilendim. Kitabın sonunda ki çevirmen notu bölümünde Cengiz Han'a Küsen Bulut'un kitapta öğrenemediğimiz bir kaç ayrıntı ve bir kaç efsaneyi anlattığını belirttiği için özellikle merak ettiğim bir kitaptı.

Yorumlar

  1. Canım Aliye Ruhum Filiz benim de okuma listemde :)) Ozan Beedle ve Dönüşüm'ü okumuştum, ikisi de çok sevdiğim kitaplar :D Kitap alışverişleri ne güzel şeyler ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hepsini beğeneceğimi hissediyorum şimdiden :) Kesinlikle katılıyorum, en az okumak kadar güzel^^

      Sil
  2. Harry Potter severim ben de. Kitaplarının bazılarını okuyamadım ama :( Umarım bir fırsat yaratır ve okurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de henüz okumadığım 2 ek kitabı var, inşallah bu yaza diyelim o zaman :)

      Sil
  3. Kitaplar bir harika.Güzel günlerde oku:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

The Vampire Diaries (Vampir Günlükleri) Tanıtım

Seninle Bir Ömür / The Longest Ride / Film Önerileri #1