Seninle Bir Ömür / The Longest Ride / Film Önerileri #1


rapunzelin kulesinden

                                               Vizyon Tarihi - 29 Mayıs 2015
                                               Yapımı - ABD
                                               Tür - Dram, Romantik 

                                               Süre - 139 Dakika
                                               Yönetmen - George Tillman Jr.
                                               Senaryo - Nicholas Sparks  Craig Bolotin
                                               Oyuncular - Britt Robertson  Melissa                                                                 Benoist  Jack Huston  Scott Eastwood  Lolita Davidovich


KONUSU : Nicholas Sparks'ın çok satan romanından uyarlanan film, geri dönüş hazırlığı içindeki eski boğa güreşçisi Luke (Scott Eastwood) ve hayalindeki işi almak üzere olan genç ressam Sophia'nın ilişkilerin etrafında gelişiyor. Zaman zaman sorunlar yaşayan ikilinin ilişkisi, bir trafik kazasının ardından Ira adında bir adam ve onun eşine duyduğu yıllara meydan okuyan aşk hikayesiyle iç içe geçip genç çifte ilham kaynağı olacaktır. (sinemalar.com)


rapunzelin kulesinden

Herkese merhabalar. Bugün aşırı sıkılmış bir halde izleyecek çıtır çerez bir şeyler ararken buldum bu muhteşem filmi. Açıkçası başlarken bu kadar etkileneceğimi de bilmiyordum. 

Filmin konusuna geçmeden önce şunu söylemeliyim ki filmin romantik olması sizi yanıltmasın, çünkü burada söz konusu olan delicesine kıskançlıklar, korkunç aşk üçgenleri, veya yanlış anlaşılmalar döngüsüne sahip olan ortalama bir romantik film değil. 

Filmin konusundan biraz daha ayrıntılı bahsedecek olursak resimde gördüğünüz yakışıklı kovboyumuz Luke Collins Kuzey Carolina'da hayatını sürdüren kendini işine adamış bir matador. Sophia Danko ise New Jersey'de doğmuş büyümüş bir sanat aşığı ve kazandığı burs sayesinde Kuzey Carolina'da okuyan bir öğrenci. Bu sevimli çiftimizin yolları bu şirin taşra bölgesinde bir yerde kesişiyor ve biz de onların aşklarına, tutkularına, sevinçlerine, 
hüzünlerine ve fedakarlıklarına tanık oluyoruz.

Her şey bir gün Sophia'nın Rodeo izlemeye gitmek üzere en yakın arkadaşı Marcia tarafından ikna edilmesiyle başlıyor ve Sophia'nın yaşadığı bu deneyim hayatının aşkını bulmasıyla sonlanıyor.

Sophia ve Luke ilişkilerinin henüz başlarında ilk randevularını yaşarken bir anda yağmur bastırıyor ve çiftimiz eve dönmek üzere yola çıktıklarında ise yol kenarında kaza yapmış bir araba fark ediyorlar. Luke arabanın içindeki yaşlı adamı kurtarmaya çalışırken, adam arabasında ki kutuyu almalarında ısrar ediyor. Sophia hastanede beklerken arabadan aldığı kutuyu açıyor ve içinde çok eski yıllara ait, yüzlerce mektup buluyor. Merak ederek bunları okuduğunda ise bu mektupların kaza geçiren yaşlı adam Ira tarafından bir kadına yazıldığını fark ediyor. 


Filmin ilk yarım saatinde aklımdan şöyle bir düşünce geçti "bu film kitap olmalıydı" ve "bu film bir kitap olsaydı yazarı mutlaka Sarah Jio olurdu" Bu arada şunu da belirteyim evet filmin tanıtım yazısında kitaptan uyarlandığı belirtiliyor ancak ben bunu filmi izledikten sonra araştırma yaparken fark ettim ki film gerçekten Nicholas Sparks'ın The Longest Ride adlı kitabından (yalnız sanırım bu kitabın Türkçe çevirisi yok varsa da ben bulamadım.) uyarlanmış ve yapımcılarını da Aynı Yıldızın Altında filminden tanıyoruz. İzlerken bu filmin Sarah Jio'ya ait bir kitap olması gerektiğini düşünmemin sebebi ise, mutlaka bir çoğunuz S.J. okumuşsunuzdur. Kendisi geçmişle günümüz arasında gidip gelen anlatıma ve akıcı, sevimli bir dile sahip yazar. İşte! Bu film tam da o kıvamdaydı. Bir yanda Lucas ve Sophia, bir yanda masallardaki gerçek aşkı yaşamış, buruk bir hikayeye sahip Ruth ve Ira çifti.

Size Ruth ve Ira'nın hikayesinden bahsetmeyeceğim, yalnızca şu kadarını söyleyebilirim ki eğer izlemeye karar verdiyseniz duygu fırtınaları yaşamaya hazır olun ve yanınızda mutlaka mendil bulundurun, çünkü filmin sonlarına doğru gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız.


                                                           PUANIM

Filmin fragmanını buradan izleyebilirsiniz.




Yorumlar

  1. Bu filmin uyarlandığı kitap hakkında bilginiz var mı? Türkçeye çevrildi mi biliyo musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef, bildiğim kadarıyla kitabın Türkçe çevirisi yok. Keşke olsa!

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

The Vampire Diaries (Vampir Günlükleri) Tanıtım

Nar Ağacı - Nazan Bekiroğlu