Film Önerileri #5 Deadpool





Vizyon Tarihi: 12 Şubat 2016
    Yapımı: 2016 - ABD
    Süre: 109 Dakika
    Yönetmen: Tim Miller
    Senaryo: Rhett Reese, Paul Wernick, Rob Liefeld, Fabian Nicieza
    Tür: Bilim-kurgu, Aksiyon, Fantastik
    Oyuncular: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Gina CaranoEd SkreinT.J. Miller

Keyifli bir haftasonundan merhabalaar :) Haftasonu deyince insanın aklına hep tembel aktiviteler geliyor değil mi? Oyun oynamak, kitap okumak, belki bir iki dizi/film izlemek ya da sadece uyumak. Ama been bugün sizi evden çıkarıp sinemaya yönlendirebilecek bir filmle karşınızdayım: Deadpool! :)

Aslında şöyle, size dün yaşadıklarımı kısa bir özet geçeyim: Dün bir kitabevinde -belki bazılarınız tanıyorsunuzdur- Nazan Bekiroğlu'nun imza günü olduğunu duyunca, bir arkadaşımla "Gidelim hem bir kaç kitap alırız, hem de kitaplarımızı imzalatırız" dedik düştük yollara :) Kitabevinde %25 indirimde vardı şansımıza ben de bu nedenle hem bir hocamızın okumamızı istediği Cengiz Aytmatov'un "Gün Olur Asra Bedel" kitabını hem de imzalatmak üzere Nazan Bekiroğlu'nun -arkadaşımın en çok önerdiği- "Nar Ağacı" kitabını aldım.
Neyse, daha önceden de akşam gitmek üzere İmera grubunun konseri için bilet almıştık. Akşamüzeri konserin yapılacağı yere geldiğimizde ıssız ve karanlık bir mekan karşıladı bizi. Daha sonrasında öğrendik ki konser Mart ayına ertelenmiş meğer. Yılmadık tabii, gezmek için bahane arayan "biz" dedik bari sinemaya gidelim. Aslında "Danimarkalı Kızı" izleme hevesiyle gitmiştik ama maalesef gösterimde değildi ve doğru düzgün bir filmde yoktu Deadpool dışında. İyi ki de yokmuş.

Ben daha önce Deadpool'un adını bile duymamıştım aslında, sanırım süper kahramanlara pek ilgim yok :) Aslında deadpool süper kahraman dediğimi duysa çok kızardı çünkü o aslında bir anti-kahraman. Gerçekten alışmış olduklarımızın çok dışında bir karakter. 

Filmin ilk sahneleri gerçekten çok eğlenceli, deadpool'u ilk olarak bir takside uzun zamandır beklediği intikamı almak üzere göreve giderken görüyoruz, evet taksiyle! ve daha sonra Flashback'lerle bize asıl hikayesini anlatıyor. Anlatıyor diyorum çünkü o 4. duvarı yıkmış bir karakter. Yani bir filmin içinde olduğunun farkında, doğrudan sizinle konuşuyor ve sivri diliyle oldukça eğlenceli yorumlar yapıyor yaşadıkları hakkında. En önemlisi de tabii ki hepimizin ilgisini çeken "aşk" filmde bolca bulunduğu için -bu arada deadpool'un biricik aşkının da ondan aşağı kalır yanı yok- inanılmaz cazip geliyor bize. Bir de bir film için en önemli noktalardan biri oyuncuyla karakterin bütünleşebilmiş olması bence ve bu konuda başrol oyuncumuz Ryan Reynolds belki de çok büyük bir Deadpool hayranı olması nedeniyle film için elinden geleni yapmış ve ortaya muhteşem bir sonuç çıkmış yani siz bu filmi ne aksiyonu için, ne efektleri için ne de senaryosu için izleyeceksiniz. Sadece başkarakterimiz yüklenecek hepsini ve size aksiyonun, kahkahanın hiç eksilmediği inanılmaz güzel bir 109 dakika yaşatacak emin olun. Bu arada uyarmadı demeyin film için +15 sınırı konulmuş olsa da bence +18 de olabilir gayet. Gerçekten çok fazla küfür ve cinsellik barındırıyor, kesinlikle aileyle gidebileceğiniz bir film değil. Mümkünse kankanızla gidin :)

Şimdi "ee filmin konusundan bahsetmedin diye düşüneniniz varsa: Filmin konusundan bahsetmek istemiyorum çünkü bu konusu nedeniyle izleyebileceğiniz bir film değil, bugüne kadar izlemiş olduğunuz süper kahraman filmlerinden hiç bir farkı yok hikaye olarak. Aşk, kötü adamlar, kahramanlıklar... Ancak şuan bu yazıyı okuyor ve yapacak bir şeyler arıyorsanız size tek tavsiyem hemen bir arkadaşınızı arayın ve doğru sinemanın yolunu tutun."


PUANIM

Yorumlar

  1. Deadpool'a gitmekle ne iyi etmişsiniz :D Bu hafta sonu benim için de Deadpool oldu. Beğenerek izledim, favorilerimin içine girdi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şu an, iyi ki denk gelmişte girmişim diyorum. Belki bir daha hiç izlemeyecek ve böyle güzel bir filmden mahrum kalacaktım :)

      Sil
  2. Merhaba :) Blog keşif etkinliğinden geldim banada beklerim :))

    YanıtlaSil
  3. Gitmeyi düşünüyorum en kısa zamanda önceden fikir edinmiş oldum teşekkürler:) bloğunuzu takipteyim:) bana da beklerim. Ellerinize sağlık!
    Sundaybunday.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Nice post, very interesting!

    You have a nice blog!

    I follow you on Google+ #31, maybe you follow me back?

    Have a nice weekend!

    xoxo Jacqueline
    www.hokis1981.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

The Vampire Diaries (Vampir Günlükleri) Tanıtım

Seninle Bir Ömür / The Longest Ride / Film Önerileri #1