Uyumsuz: Yandaş/Film



Vizyon Tarihi: 11 Mart 2016
    Yapımı: 2016 - ABD
    Süre: 120 Dakika
    Yönetmen: Robert Schwentke
    Tür: BilimkurguMaceraAksiyon
    Oyuncular: Shailene Woodley, Theo James, Zoë Kravitz, Ansel Elgort

Yeniden merhabalar. Nasılsınız, neler yapıyorsunuz?
Geçenlerde hava çok sıkıcıydı buralarda içim bunaldı resmen. Size de oluyor mu bilmiyorum ama hava böyle kapalı olduğunda benim içimden hep film izlemek gelir, tabii genelde zor gelir bana ve kalır öyle ama o gün bir arkadaşıma mesaj attım "sinemaya gidelim mi?" diye oda "olur, gidelim" deyince üşenmedim bu hava da yarım saatlik yol gittim film izlemek için.

Gerçi vizyondaki filmleri bilmediğimiz için güzel bir film yoksa girmeme niyetiyle gitmiştik ama Vizyonda Yandaş'ı görünce epey bir mutlu oldum. Bir de Ktü'lü öğrencilere ayrı bir indirim vardı. Daha ne olsun?


Buraya kadar iyi güzel her şey ama filmle ilgili yorumuma geçecek olursam biraz olumsuz. Ben seriyi bir kaç yıl önce okuyup bitirmiştim ve doğal olarak ana hikaye dışında unuttuğum bir çok bölüm var tamam da ona rağmen bile benim hatırladığım Yandaş kesinlikle ama kesinlikle bu değildi. İnanın düşünüyorum düşünüyorum filmle ilgili yapacak bir yorum bulamıyorum. Yandaş zaten çoğu filmde olduğu gibi iki bölüme ayrılmış ve ben genelde iki bölüme ayrılan filmleri oldukça vasat buluyorum çünkü bir kitapta genellikle yarıya kadar olaylar durgun geçer ve yazar asıl son 100-200 sayfada bombayı patlatır. Bu nedenle bir kitabı ikiye böldükleri zaman ilk film mutlaka ama mutlaka sıkıcı geçer. 

Bir de sanırım filmin distopya havası pek inandırıcı gelmedi bana, aşırı yapay kaldı. Sınırların dışına çıktıklarında "bu ne ya" diye haykırasım geldi cidden. Bunun üzerine, tabii ki her uyarlama da olan "değiştirilmiş hikaye" olayını da katarsak film oldukça kötüydü. Tabii -okuyanlar anlar beni-  ben son kitabı da pek beğenmediğim için kitabı berbat etmişler de diyemiyorum. Sonuç olarak zaman geçsin diye izleyeceksiniz izleyin ancak bir şey beklemeyin deriim. Bu arada son filmin vizyon tarihi, 9 Haziran 2017.


Daha güzel film yorumlarında görüşmek üzeree!

Yorumlar

  1. Ben kitapları okumadığım için ilk iki filmi beğenmiştim, Yandaş'ı da bekliyordum. Hala izleyemedim gerçi :D Ama bu ikiye bölme olayları beni de rahatsız etmeye başladı. Ölüm Yadigarları en sevdiğim ikiye bölünmüş film, diğerleri beklentilerimi karşılayamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk filmi ben de çok beğenmiştim. İkinci film için bir şey diyemiyorum çünkü ben Yandaş'ı izledikten sonra ikinci filmi izlemeyi unuttuğumu fark ettim :D Harry Potter konusunda tamamen katılıyorum ama, bölünmüş de olsa muhteşemdi, her türlü muhteşemdi :)

      Sil
  2. Bu serinin ilk filmine bayılmıştım ama ikinci filmi beklentimin altında çıktı. Yandaş'ı da ikiye bölmeleri aşırı saçma olmuş zaten ikinci film, ilk film kadar güzel değildi. Gitgide kötüye giden bir seri oldu resmen. Bu filmi ikinci part çıkınca art arda izleyeceğim ama elbette beklentim düşük :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya gerçekten öyle, bilmiyorum da biz mi kitaptan ayrı bir film olarak değerlendiremiyoruz yoksa gerçekten uyarlamaların geneli kötü mü oluyor bilemiyorum.

      Sil
    2. Ya gerçekten öyle, bilmiyorum da biz mi kitaptan ayrı bir film olarak değerlendiremiyoruz yoksa gerçekten uyarlamaların geneli kötü mü oluyor bilemiyorum.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

The Vampire Diaries (Vampir Günlükleri) Tanıtım

Seninle Bir Ömür / The Longest Ride / Film Önerileri #1